De laatste weken troggelen Roma meisjes opnieuw geld af van mensen in naam van een onbestaand goed doel. Bijkomend bestelen zij de mensen waaraan zij de uitleg doen en plegen winkeldiefstallen in de omgeving. Veel mensen trappen in hun praatjes en geven hen geld.

Het goede doel waarvan sprake bestaat niet en de legitimatiedocumenten die zij ervoor gebruiken zijn vals.

De meisjes maken deel uit van georganiseerde Romazigeunerbendes die vanuit het Brusselse per trein de regio afschuimen.

Zij spreken mensen aan om een enquête in te vullen voor één of ander goed doel. Daarbij vragen zij om geld te doneren. Het goed doel is onbestaande en de formulieren die zij gebruiken zijn vals.  Dit geld moeten zij na hun dagtaak afgeven aan de opdrachtgevers.

Bijkomend worden mensen vaak bestolen terwijl ze de uitleg krijgen over het goede doel. Tussendoor plegen de dievegges winkeldiefstallen in de omgeving.

Afgelopen week kon de Lokale politie Neteland twee Roma meisjes oppakken. Naast het feit dat ze geld afgetroggeld hadden, worden ze ook verdacht van gauw- en winkeldiefstallen.

De politie vraagt dan ook om nooit in te gaan op de voorstellen van zulke meisjes en om de politie onmiddellijk te verwittigen op het noodnummer 101.